«Краєзнавство. Географія. Туризм.» 9

Тема номеру  «Природничо-географічний екскурс “Мала Батьківщина”»

 Екскурсії на заводи для дітей: куди поїхати в Україні

Діти просто обожнюють заглядати у дорослий світ. А що може бути привабливішим за поїздку на справжній завод? Адже за дверима прохідних ховається країна солодощів, йогуртів, м’яких іграшок, чарівних свічок, сяючих новорічних куль! Ах, це та казка, про яку мріє кожна дитина! І в Україні її легко зробити реальністю. Багато корпорацій відкриті для відвідувань. І безкоштовно пускають до себе на територію групи школярів та студентів. Такі екскурсії мають величезну популярність! Кого пустять на виробництво і що для цього потрібно.

Духовна сила народу у збереженій природі!

У теперішній час тотальної антропогенізації для підтримки гармонії стосунків етносу з довкіллям необхідно, щоб нащадки повторювали діяння предків. Основоположник кібернетики Н. Вінер говорив: “Ми настільки радикально змінили наше середовище, що тепер для того щоб існувати, нам потрібно змінити себе”. Наскільки актуальні та правдиві його слова  розсудить час. Поза сумнівом – мінятися треба, бо це закономірний процес. Але мінятися так, щоб зберігати етно-ландшафтну рівновагу, залишатися народом, вірним Духу своєї землі, заповітам батьків, дідів і прадідів.

Впровадження освітніх технологій на уроках географії. Технологія розвивального навчання

Головною метою розвивального навчання є формування самостійного творчого мислення учня. Виняткові переваги географії як шкільного предмета, що охоплює всі життєві сфери, можливість творчого розвитку кожного учня.

Тільки завдяки таким принципам розвивального навчання, як послідовність та систематичність, можна дати учням не розрізнені знання про окремі елементи географічної оболонки Землі і господарської діяльності людини, а сформувати в них певну систему основних географічних понять і уявлень, які становлять зміст шкільного курсу географії.

«Краєзнавство. Географія. Туризм.»  10

Цифрові карти на уроках географії

Географічна карта перестає бути статичним символічним об’єктом. У сучасному інформаційному суспільстві необхідну учителю інформацію все частіше і частіше можливо знайти в цифровому (електронному) вигляді. Тобто географічна просторова інформація доступна в цифровій формі. Ось тут на допомогу приходить сучасне джерело географічної інформації – цифрові карти…

ВКЛАДКА «Соціально-екологічні проекти. Діяльнісний підхід у вивченні сучасної географії»

Створення умов для можливості проектування учнями власних підходів до вирішення соціальних проблем свого району і міста, активної участі у їх вирішенні.

Роботи переможців конкурсу «ПАНОРАМА — 2017»

газета «Краєзнавство. Географія. Туризм.»