Що варто знати педагогам про соцмережі

Соціальні медіа є невід’ємною частиною сучасного життя. Сучасні діти живуть у двох світах: реальному та віртуальному. І педагоги, щоб іти у ногу з часом, допомагати учням у процесі навчання і взаємодіяти з дітьми, повинні вміти правильно та ефективно користуватися соціальними мережами. Яким має бути профіль вчителя, що публікувати на власній сторінці у Facebook, чому не варто робити пости про щоденні заходи, які відбуваються у навчальному закладі? Відповіді на ці та інші запитання шукайте у червневому номері «Сучасної школи України».

 

Медіаосвіта: цикл творчих завдань для школярів

Медіаосвіта – один із сучасних та необхідних засобів виховання учнів. Пропонуємо вам розглянути цикл творчих занять, спрямованих на розвиток критичного мислення у дітей та вміння аналізувати інформацію зі ЗМІ та соціальних медіа.

 

Про моніторинг процедур оцінювання та забезпечення якості освіти

 

Не всі освітяни можуть правильно пояснити, що таке моніторинг процедур оцінювання та забезпечення якості освіти. У статті ви дізнаєтесь, на що потрібно звертати увагу при здійсненні моніторингу процедур оцінювання, чому моніторинг шкільних оцінок та результатів ЗНО не дозволяє повною мірою оцінити роботу педколективів та навчальних закладів і як забезпечити ефективність проведення процедур оцінювання та забезпечення якості освіти.

 газета «Сучасна школа України»