Історія України» 9

РОЗВИТОК ОСВІТИ В УМОВАХ ВІЙНИ

У різні історичні періоди особлива увага усіх окупаційних режимів на українських землях приділялася освітній системі. Адже через освіту першочергово мав реалізовуватися не стільки навчально-виховний процес, скільки формування лояльних в ідеологічному й політичному відношеннях  підданих. Як це відбувалося в роки нацистської окупації України – у матеріалах статті.

ТАРАС ШЕВЧЕНКО – АРХЕОЛОГ.

Інтегрований квест з історії України та української літератури. 5-й, 9-й класи

Вивчення з курсів «Вступ до історії. 5 клас», «Історія України. 9 клас» та «Українська література. 9 клас» можна завершити проведенням інтегрованого квету.  Пропонований квест – гарна можливість повторити навчальний матеріал та дізнатися більше про Шевченка-археолога.

Вкладка.

У галереї Кліо. Історичні портрети. 6 клас ( випуск 1).

Запрошуємо відвідати галерею покровительки історії музи Кліо. У ній ви зможете познайомитися з життєвим шляхом і діяльністю видатних особистостей Давніх Єгипту, Індії та Китаю. Вони зробили чималий внесок в історію та культуру не лише країн, у яких жили й працювали, а й змогли вплинути на хід світової історії.

 

Історія України» 10

НА ГОСТИНУ ДО…,

або Як жили у Києві «цукрові королі» і меценати Терещенки.

Серія квестів з історії України. 9-й клас

Напередодні літніх вакацій чимало класних керівників розглядають варіанти маршрутів турпоїздок. Пропонуємо вам, шановні колеги, завітати разом з учнями до стольного града Києва. Окрім традиційних відвідувань театрів і музеїв, радимо провести для школярів квести, запросивши їх на гостину до славної родини українських підприємців, колекціонерів і меценатів Терещенків.

ТОП-10 творів сучасних українських письменників на історичну тематику

Поет Максим Рильський справедливо зауважував, що «книга – це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного». І батьки, і вчителі прагнуть, щоб їхні діти й учні виросли духовно багатими, всебічно розвиненими громадянами. Не останню роль на шляху до досягнення поставленої мети відіграють художні твори на історичну тематику.

Вкладка

Щодо відзначення в  Україні 500-річчя Реформації    (Лист МОН №1/9 -100 від 23.02.2017)

На виконання Указу Президента України № 357/2016 від 26.08.2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації», розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року №935-р  «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення в Україні 500-річчя Реформації» МОН пропонує провести в навчальних закладах відповідні наукові та просвітницькі заходи. У додатку до листа допомогу вчителям історії, основ філософії, курсу «Людина і світ» подано інформаційні матеріали, підготовлені Вікторією Любащенко, доктором філософських наук (Львів).

газета  «Історія України»