Про результати Всеукраїнського конкурсу «Панорама творчих уроків – 2017». Творчі розробки переможців конкурсу.

На сторінках нашої газети вже було опубліковано тисячі цікавих, творчих розробок педагогів з усієї країни. Чи є межа цього творчого джерела? Результати Всеукраїнського конкурсу «Панорама творчих уроків – 2017» вкотре доводить, що справжній учитель не має меж для досконалості.

Експрес-оцінювання учнів. Добірка хімічних диктантів (7-8 класи).

Об’єктивне та своєчасне оцінювання навчальних досягнень учнів є передумовою міцних, ґрунтовних знань. Адже саме під час контролю та оцінювання виявляються прогалини у засвоєнні матеріалу, аналізується навчальний потенціал школярів, виникають можливості для корекції знань. Проте у межах уроку учитель не завжди має можливість опитати та оцінити кожного учня. Тож у пригоді неодмінно стануть диктанти для експрес-оцінювання знань з хімії.

Інтерактивне навчання.

Використання інтерактивних методів та прийомів педагогічної техніки на уроках хімії.

Інтерактивне навчання – поняття не нове. Проте воно не втрачає своєї актуальності. З часом змінюються методи та прийоми навчання, але всі вони мають векторне спрямування на розвиток пізнавальної активності школярів. Тож саме про актуальні та сучасні інтерактивні методи та прийоми педагогічної взаємодії йтиметься у цій статті.

газета «Хімія. Шкільний світ»