Дитина онлайн: реальні загрози віртуального світу

Депресивні стани, схильність до самогубств, кібербулінг, відсутність «живого» спілкування, азартні ігри онлайн… Усе це стало буденною реальністю, у якій перш за все страждають діти. Одним із інструментів подолання проблем, пов’язаних з кіберзагрозами та злочинністю у всесвітній павутині є освіта у сфері прав дитини. Як школа може допомогти уберегти підростаюче покоління від кіберзагроз та навчити учнів безпеці у віртуальному світі, читайте у травневому номері «Школи», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей.

 

Чому діти нудьгують у школі?

Сьогодні діти приходять до навчальних закладів емоційно не готовими до навчання. Після декількох годин просиджування у віртуальній реальності, учні не готові ефективно сприймати інформацію на уроках. Що заважає молодому поколінню успішно функціонувати на соціальному, емоційному та академічному рівнях життя, розповідає працетерапевт із 10-ти річним стажем роботи з дітьми, батьками та вчителями Вікторія Прудей.

 

Освітній пресингроль батьків і вчителів у вихованні дітей

Яку роль у системі освіти відіграють професійні якості вчителя?

Як змінити мислення батьків, щоб вони враховували інтереси їх дітей і в навчанні, і в подальшому житті? Чи зможе штучний інтелект замінити вчителя у майбутньому? Відповіді на ці та інші запитання дають експерти з галузі освіти.

журнал «Школа»