Максим Стріха наголосив на значенні науки та технологій для розвитку країни та зазначив, що Україна має великий науковий потенціал і потужну фундаментальну науку. Зокрема, багато вітчизняних науковців працюють в установах Ізраїлю, а також за останні п’ять років Нобелівські лауреати з фізики до свого оточення залучали українських вчених.

Максим Стріха наголосив, що досвід ізраїльського вченого Дана Шехтмана щодо втілення наукових технологій у виробництво буде корисним для України, адже сьогодні залишається актуальним питання, яким чином спонукати промисловість використовувати вітчизняні наукові розробки.
Учений Дан Шехтман розповів, що в Ізраїльському технологічному інституті Техніон 30 років тому він розпочав викладати курс з технологічного підприємництва, який сьогодні користується великою популярністю серед слухачів. За його словами, студентами з технологічного підприємництва вже стали 10 тисяч інженерів і науковців. «Мета цього курсу – навчити студентів, як застосовувати отримані знання з інженерії у сучасному світі, що говорить мовою бізнесу», – зазначив Дан Шехтман.

Як повідомив професор Дан Шехтман, саме виховання культури технологічних стартапів, їх розвиток та всебічна суспільна підтримка бізнес-ідей, мають бути в центрі уваги країн, що мають обмежений рівень природних ресурсів і розвиваються. Успішне поєднання нових технологій та бізнесу відкриває необмежені перспективи для економічного та соціального розвитку.

За матеріалами з сайту: pedpresa.ua