Павло Хобзей подякував польській стороні за підтримку України у час важких випробувань та відзначив високий рівень довіри українців до Польської Республіки. Заступник міністра розповів про напрацювання української сторони у реформуванні освітньої галузі, про розроблення шкільних підручників з різних предметів для загальних освітніх навчальних закладів з навчанням і вивченням польської мови. Павло Хобзей висловив свої пропозиції щодо співпраці з польською стороною  в розробленні навчальних програм та підручників.

Під час зустрічі заступник міністра національної освіти Республіки Польща наголосила, що одним із пріоритетів у співпраці з Україною залишається галузь освіти.

Сторони обговорили питання забезпечення представникам національних меншин як в Україні, так у Польщі умов для вивчення рідних мов – української і польської. Зокрема, навчання рідною мовою у загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах, а також можливість створення в Польщі державної установи для забезпечення науково-методичної діяльності шкіл з українською мовою навчання.

Тереса Варгоцька запевнила українських колег у подальшій підтримці польським урядом реформи в освіті, що здійснюється МОН.

Окрім того, сторони домовилися про співпрацю в питаннях розроблення підручників для професійно-технічних закладів освіти.

Заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей і заступник міністра національної освіти Республіки Польща Тереса Варгоцька вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності та відвідали Алею Героїв Небесної сотні, де  поклали квіти до меморіального знаку.

Це перший візит Тереси Варгоцької до України, який вона здійснила на посаді державного секретаря.