04 грудня 2015 р. о 16 год. у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться відкриття виставки «Різдвяні дзвоники», присвяченої новорічно-різдвяній тематиці.

Новорічно-Різдвяний цикл свят з усім його багатством звичаїв та обрядів знайшов яскравий вияв у творчості багатьох митців минулого та сучасності. Експозиція виставки познайомить з творами декоративного розпису, кераміки, фарфору, скла, художнього різьблення на дереві тощо, в яких мистецькими засобами передано знайомі й близькі кожному з нас образи та сюжетні сцени, втілено теплий і світлий настрій прийдешніх свят.

Загалом на виставці будуть представлені роботи понад 20 провідних митців вітчизняного народного та професійного декоративного мистецтва, що зберігаються в музейній колекції. Серед них знані в Україні та за її межами імена, такі, як М. Примаченко, М. Тимченко, Є. Миронова, І. Сколоздра, І. Зарицький, Л. Богинський, М. Онацько, Н. Гронська, В. Корчинський, Н. Ісупова, С. Козак, А. Ільїнський та ін.

 

Святкова експозиція працюватиме до 21 січня 2016 р.

Акредитація ЗМІ для висвітлення роботи виставки обов’язкова за тел. (044) 280-36-93.

Наша адреса: вул. Лаврська, 9, корп. 2. Тел.: (044) 280-36-93.

 

Генеральний директор А.Ф. Вялець