Коротка розмова про секс може врятувати вам життя, тому не варто соромитись обговорювати стосунки. Завтра, 1 грудня, у світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, і до цієї дати ми підготували 5 простих порад, які допоможуть вам в обговоренні цього делікатного питання. Дослідження свідчать, що більшість людей вітає бажання партнера використовувати презервативи.

Візьміть ініціативу в свої руки. Насправді ваш партнер чи партнерка просто чекає, що ви візьмете ініціативу в свої руки, і лише зрадіє, коли ви першим розпочнете говорити «про це».

Оберіть вдалий момент. На початку стосунків не так просто обрати момент для відвертої розмови. Довіряйте своїм почуттям та пам’ятайте, що ваш партнер теж замислювався над цим. Можливо, відповідальніше та безпечніше буде на деякий час відкласти статеві стосунки із новим партнером, поки ви не пізнаєте один одного краще.

Зробіть із цього спільну справу. Дайте зрозуміти, що ваші слова не означають недовіру. Навпаки – ви відповідально ставитесь до свого партнера чи партнерки.

Не ходіть довкола. У відповідній ситуації скажіть прямо: «У мене є презерватив і мені б хотілося, щоб ми користувались ним»

Якщо все дуже складно. Просто використовуйте презерватив і ваш секс буде захищеним. Не треба багато слів, якщо у вас є постійний партнер.