Про це під час  брифінгу повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Уперше за 23 роки незалежності України в Києві відбуваються якісні зміни, зокрема й у сфері освіти. Київська міська влада на чолі з Віталієм Кличком здійснює комплексний підхід до реформування та управління навчальними закладами шляхом впровадження інноваційного проекту – конкурсного відбору кандидатів», – зазначила вона.

Заступник голови КМДА нагадала, що відбір кандидатур на заміщення вакантних посад керівників 31 навчального закладу тривав майже місяць. Усього до участі в конкурсі було подано 54 заявки. Відбір проходив у три етапи: тренінги з лідерства та психології у Київському університеті ім. Б. Грінченка (11-12 червня), ознайомлення кандидатів із закладом, де вони хочуть працювати, можливе спілкування з колективом і батьками (15-17 червня) та представлення ними власного бачення розвитку навчального закладу (23-25 червня).

«Після цього конкурсна комісія надала свої рекомендації. Зазначу, що результати конкурсу носять рекомендаційний характер, оскільки його процедура не затверджена на законодавчому рівні. Призначення керівників навчальних закладів відбувається Департаментом освіти, науки, молоді та спорту за поданням голів районних державних адміністрацій», – наголосила Ганна Старостенко.

Також Київська міська влада має намір провести другу хвилю відкритого відбору кандидатів на заміщення вакантних посад директорів шкіл і дитсадків.  «За результатами проведеного відбору конкурсна комісія не рекомендувала жодного кандидата на посади керівників шести навчальних закладів столиці. Крім того, директори деяких шкіл і дитсадків звільняються саме в серпні, тому напередодні нового навчального року ми вирішили провести додатковий відбір», – пояснила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко також зауважила, що процедура конкурсу буде доопрацьована відповідно до пропозицій і зауважень членів журі та самих претендентів.