«Маріупольський державний університет давно та цілеспрямовано працює над підвищенням іміджу Маріуполя та України за кордоном, активно підтримуючи євроінтеграційні прагнення Української держави», – наголосив Президент.

Під час виступу Президент нагадав про саміт НАТО, у якому він брав участь 5 вересня 2014 року, і цього ж дня було підписано першу мирну угоду в Мінську. Через декілька днів після цього Глава держави відвідав Маріуполь, пообіцявши: «Ми нікому ніколи Маріуполь не здамо. Спільними зусиллями всієї України вдається захистити Маріуполь”.

Глава держави поінформував про мету свого візиту до Маріуполя та про відвідання побудованих оборонних споруд. Він наголосив: «Оборона Маріуполя – приватна справа кожного українця».

Президент зазначив, що українські громадяни, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, стали заручниками бойовиків.

«Це наші громадяни, ми будемо боротися за кожного українця, який опинився там. У нас немає жодного громадянського конфлікту. У нас є окупаційні війська», – наголосив Глава держави.

Довідка. Маріупольський державний університет – ровесник незалежної України. Заснований у 1991 році, пройшов шлях від гуманітарного коледжу при Донецькому державному університеті до класичного університету. Університет є провідним центром підготовки спеціалістів у Донецькій області, міжнародного співробітництва у галузі освіти, науки та культури, осередком духовного відродження греків України.

На сьогодні в МДУ навчається близько 4 тисяч студентів із більшості областей України та зарубіжних держав: Китаю, Туреччини, Греції, Азербайджану, Нігерії та інших.

На базі університету працюють представництво Європейської організації публічного права, Регіональний пункт європейської інформації, Інститут українсько-грецької дружби та елліністичних досліджень, Бібліотека елліністичних студій імені Костянтиноса Левендіса, представництво міжнародної Спілки «Данте Аліг’єрі», італійський, польський, ізраїльський та китайський культурні центри.