У дискусії взяли участь міністр освіти і науки України Сергій Квіт, журналіст і публіцист Віталій Портніков, викладачі, вчителі та студенти.

Сергій Квіт зазначив, що тільки вільна людина здатна критично мислити і захищати свою державу. «Ми виховуємо вільну українську людину. В це поняття входять і питання історичної спадщини, і культури», – заявив міністр.

Сергій Квіт наголосив, що інвестиції в освіту і науку – це інвестиції в майбутнє. За словами міністра, освіта має соціальну вартість. Проблема сьогодення полягає в нерозумінні того, що виховується ціле покоління, а не тільки діти, котрі йдуть до школи і там навчаються.

Сергій Квіт зазначив, що питання реформування у будь-якому освітньому закладі залежить від бажання та дій колективу. «Міністерство може допомогти колективу, який бажає змін, але нічого не може зробити за цих людей», – наголосив міністр.

Міністр освіти і науки наголосив на важливій соціальній ролі вчителя та повідомив, що заробітна плата вчителя повинна залежати від його кваліфікації, такі норми вже закладено у проекті закону «Про освіту».

Під час дискусії щодо ставлення до роботи вчителя публіцист Віталій Портніков зазначив, що важливе значення має моральний стимул, але для того, щоб ці стимули почали працювати, повинні змінитися самі уявлення суспільства про те, що є важливим.

Нагадаємо, проект «Культура vs пропаганда» організували ГО «Форум видавців» та Фундація Дарини Жолдак за підтримки FEDORIV Hub.