«Освіта – це не просто начитаність та обізнаність, вищий ступінь освіченості людини – це вчинок. Ви – ті громадяни країни, які не спогляданням, не очікуванням, не лайками в Інтернеті, а своїми діями змінюєте цю країну», – сказав заступник міністра Павло Полянський.

Нагородження переможців акції «Громадянин-2015» та вітання всіх школярів-учасників відбулося напередодні Міжнародного дня захисту дітей – 28 травня у Київському міському будинку вчителя.

У рамках проекту школярі впродовж року вирішували різноманітні суспільні проблеми своєї школи, вулиці, міста та селища, де вони живуть. Учні налагоджували співпрацю з місцевою владою, громадськими організаціями, вчилися діяти в команді та обов’язково досягати поставлених цілей.  Вони працювали над вирішенням проблем у таких аспектах: права людини, школа, війна та мир, екологія, інфраструктура населеного пункту тощо. Активну участь в акції «Громадянин-2015» брали команди учнів із Луганської та Донецької областей, чиї ініціативи були спрямовані на допомогу внутрішньо переміщеним дітям і дорослим, українським воїнам та волонтерам.

Загалом, за останні роки в акції школярів «Громадянин» взяло участь понад 20 000 юних громадян.