Понад півсотні учасників Всеукраїнського турніру на кубок Українського державного центру позашкільної освіти з повітряних зміїв змагалися у 8 класах моделей. Дніпропетровщину представляли 2 команди – «Дніпро-1» і «Дніпро-2».

За підсумком командної першості в запусках літунів різних форм і розмірів чемпіонство здобула збірна «Дніпро-1». Команда-переможець отримала Кубок Українського державного центру позашкільної освіти з повітряних зміїв.

У особистих першостях класу експериментальних зміїв різних форм і розмірів «Z» призове ІІІ місце виборов учасник збірної Дніпропетровщини «Дніпро-1» Валентин Глущенко. Серед пласких літунів «Z-1» найкращою стала модель його колеги Микити Ткалика.

У класі моделей «Z-2», де запускали коробчатих зміїв із жорстким каркасом, І і ІІІ місця взяли представники команди «Дніпро-1» Іван Архипенко та «Дніпро-2» Ілля Сорогін.

Усі призові місця в секції об’ємних зміїв «Z-3» посіли учасник «Дніпра-2» Олег Лимар і представники «Дніпра-1» Микита Ткалик і Гліб Дзигар.

Серед міні-зміїв «Z-4» одним із найкращих виявився літун Іллі Сорогіна з команди «Дніпро-2», йому присудили ІІІ місце.

У класі пілотажних керованих зміїв «Z-5» ІІ місце посів представник збірної «Дніпро-1» Вадим Подкопаєв.

У повітряних боях літунів, передбачених у секції «Z-6», І місце присудили Вадиму Подкопаєву, «Дніпро- 1», ІІ місце у Романа Кондратенка, «Дніпро-2», ІІІ – у Михайла Котенка, «Дніпро-2».

Перемогу в класі «Z-7», де необхідно було збудувати літаючий змійковий потяг, здобув учасник команди «Дніпро-2» Владислав Вакулич. Усі призери отримали почесні дипломи Українського Державного центру позашкільної освіти з повітряних зміїв.

Всеукраїнська першість проходила у квітні на базі Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді. У ході цьогорічного чемпіонату, який наша область приймає вже п’ятий рік поспіль, учасники з Дніпропетровської, Рівненської, Черкаської, Хмельницької, Вінницької, Запорізької, Сумської областей та м. Києва запустили в небо 110 моделей повітряних зміїв.