Наростання потоку інформації, що приводить до її подвоєння кожні кілька років, робить у ряді випадків, неможливим вирішення різних завдань без широкого використання обчислювальної техніки. Слід визнати обґрунтоване одне  із завдань вдосконалення освіти, яке полягає в тому, щоб озброїти учнів знаннями і навичками використання сучасної обчислювальної техніки. При цьому необхідно дати всім учням до закінчення школи не просто утилітарні знання про використання сучасної обчислювальної техніки, а також перспективи її розвитку та вміння грамотного  застосування  багажу знань для ефективного вирішення найрізноманітніших завдань.

Навчитися створювати якісні й цікаві веб-сайти наразі стає однією з найважливіших складових інформаційної культури учня, що  є частинкою інформаційного  простору з власними фаховими та особистими інтересами. Реалізація різноманітної проектної діяльності  та можливість публічного  опублікування її  результатів – також можливість в  майбутньому досягти успіху  професійної кар’єри. Такі вміння вже не пов’язані з певною професією, вони необхідні для будь-якого активного члена сучасного суспільства, і тому навчання основам веб-дизайну має ста ти однією зі складових базового курсу інформатики в середній школі.

Наш номер пропонує Вам  розробки занять з сайтобудування та  вивченню html-програмування. Доступний виклад, велика кількість прикладів, а також різноманітність форм  роботи – все це до  вашої уваги на  шпальтах нашої газети.

Підведення підсумків конкурсу «Панорама творчих уроків – 2014». Оголошуємо переможців.