vishivankaДо міста над Південним Бугом прибуло 168 дітей з усіх куточків України.

З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олег Фасоля, який наголосив на значних успіхах обдарованої молоді Хмельниччини, зокрема в конкурсах філологічного спрямування, та побажав удачі й наснаги учасникам випробувань.

Гостей віншували аматорські колективи навчальних закладів Хмельницького.

Творчі випробування школярів, що триватимуть упродовж чотирьох днів, передбачають теоретичні і практичні завдання на поглиблене знання програми з предмета, креативний підхід до викладу матеріалу. Оцінюватиме роботи олімпійців представницьке журі, до складу якого входять науковці провідних вишів країни, методисти та кращі вчителі нашої області.

У програмі олімпіади – також засідання методоб’єднання керівників команд і методистів райметодкабінетів з питань реалізації у навчальних закладах Хмельниччини пріоритетних завдань шкільної філологічної освіти, засідання круглого столу «Від Шевченка до сьогодення», присвячене творчості сучасних українських дитячих письменників (приурочене до 90-ї річниці українського дитячого письменника Всеволода Нестайка), зустріч учасників з учнівськими колективами обласного центру, екскурсії пам’ятними місцями Поділля.

Переможців олімпіади назвуть 26 березня, тоді ж відбудеться і їх нагородження.