Рамі Тапіо Колехмайнен вперше завітав до Житомира. І завдяки своїм трьом хорошим друзям із цього міста зустрівся зі студентами ЖДУ імені Івана Франка. У Фінляндії він викладає журналістику, тому має безцінний досвід, яким варто поділитися з майбутніми українськими майстрами пера.

Передбачалось, що група охочих зможе опановувати журналістську майстерність 25-26 і 28 лютого. Тренінг розрахований на 15 осіб. Перші два дні заняття триватимуть по дві години, а в суботу 28 лютого – п’ять годин.

25 лютого відбулось тренінгове заняття, присвячене темі «Медіа та пропаганда». Під час зустрічі з викладачем із Європи франківці шукали відповідь на запитання: як ЗМІ намагаються продати ідеї, як використовувати медіатрюки для власних пропагандистських цілей і чому журналістська етика є ключем до успішної пропаганди.

26 лютого майбутні журналісти працюватимуть над інтерв’ю, цитатами та суб’єктами, які заслуговують висвітлення у пресі.

28 лютого слухатимуть поради з етики журналістів і пропагандистської роботи. Також візьмуть участь у формальному, неформальному та практичному тренінгу про практичні інструменти для створення етичного ЗМІ, практичні навички інтерв’ю, листування і фотографування етичним чином.