У нараді взяли участь представники департаментів вищої освіти і загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, дошкільних навчальних закладів і громадських організацій, завідувачі кафедр дошкільної освіти вищих навчальних закладів.

Під час наради було обговорено напрями роботи щодо якості підготовки у вищих навчальних закладах фахівців для дошкільних навчальних закладів.

Зокрема, голова комітету з питань дошкільної освіти Громадської ради Міністерства освіти і науки Андрій Горський запропонував вивчити питання щодо внесення змін до порядку відбору абітурієнтів: «Необхідно запровадити творчі конкурси для професійного відбору абітурієнтів».

Усі учасники наради відзначили, що кількість охочих вступити на напрям підготовки дошкільної освіти щороку зростає.

Алла Богуш, завідувач кафедри теорії і методики дошкільної освіти Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д.Ушинського, доктор педагогічних наук, професор, зазначила, що завдання забезпечення якості підготовки фахівців на всіх етапах навчання є багатоплановим: «Кожен вищий навчальний заклад має свій досвід роботи щодо забезпечення  якісної підготовки фахівців у галузі  освіти, зокрема дошкільної».

Учасники наради також наголосили на необхідності залучення відповідних фахівців до розроблення нових державних стандартів, законодавчих документів у галузі дошкільної освіти та вирішені питань щодо підвищення статусу педагогів дошкільних навчальних закладів.