Пропонуємо цікаві статті, що надіслали автори Калинівського районного центру практичної психології і соціальної роботи «ДОВІРА» (скор. РЦ ППСР «Довіра»), який був створений 01.10.2008 р. при відділі освіти Калинівської райдержадміністрації Вінницької обл.

Завідувач центру психологічної служби Андрій Андрейко пропонує дві цікаві статті з власного досвіду: «Заспокойся, у тебе іспит», де звертає увагу на вправи аутотренінгу та аутомасажу, які допоможуть учням подолати відчуття страху та емоційного напруження перед іспитом, та  статтю «Батьківський всеобуч», де йдеться про те, як у сучасних татусів з’являються так звані інтелектуальні лінощі і небажання працювати над оволодінням науки поводження з власними дітьми.

У статті Галини Гедз «Я та мій характер» запропоновані заняття практичного психолога з елементами тренінгу для дітей 5—7 років з метою допомогти зробити перші кроки на шляху до самопізнання і саморозуміння, ознайомлення дитини з пізнавальною та емоційною сферою людини.

Валентина Крот об’єднала чотири статті під однією темою: «Емоційне здоров’я учасників навчально-виховного процесу», та за допомогою вправ та рольових ігор допомагає формувати навички контролю, вміння бачити позитивні та негативні сторони власних вчинків.

Надія Залізовська пропонує  тренінг для вчителів «Профілактика емоційного вигорання», де допомагає навчити вчителів ефективним способам у боротьбі з емоційним вигоранням; сформувати у вчителів адекватне ставлення до своєї професійної діяльності.