Хто такі сучасні діти? Частина з них належить до так званого покоління Alpha (ті, хто народився після 2010 року), частина — покоління Z. У кожного покоління є свої характерні риси. Щоб знайти спільну мову з такими дітьми необхідно розуміти їх особливості.
Без сумніву, ці діти не такі, як ми. І це добре. Хоча і важко. Адже сучасні дорослі і діти перебувають у досить непростій ситуації: живуть в одному світі, але дорослішали — в різних. А, отже, мають різні ціннісні установки.
Ми не встигаємо за ними, за їхніми успіхами і пересуваннями в цифровому просторі. Недарма їх називають «цифровими аборигенами», а сучасних дорослих — «цифровими емігрантами».
І, менше з тим, у нас є перед ними, як мінімум, дві переваги. Перша — у нас є досвід. Як говорив Януш Корчак «дорослий вже був колись дитиною. А дитина ще ніколи не була дорослим». І друга: не дивлячись на те, що ці діти народилися в уже цифровому світі, де відчувають себе як глибоководні риби в океані, створили-то цей світ ми — дорослі. І значить зможемо навчити наших дітей грамотно використовувати свої переваги і розвивати їх.
А для цього нам треба вчитися взаємодії з ними — дітьми цифрового покоління: розуміти особливості, шукати нові форми роботи і намагатися робити це так, щоб бути почутими.Зустрічаймося на відкритому вебінарі вже 19 лютого 2021 (п’ятниця) о 17:00!
? Про спікерку: Наталія Харченко — завідувачка лабораторії морального, громадянського та міжкультурного виховання Інституту проблем виховання НАПН України, кандидатка педагогічних наук, старша наукова співробітниця, проєктна керівниця видавництва педагогічної преси та літератури «Шкільний світ».
▫️ Реєстрація не потрібна.
▫️ Безкоштовно.

▫️ Долучайте до спільноти “Шкільний світ. Вона”: https://www.facebook.com/school.world.femen та події: https://www.facebook.com/events/441599110321636, щоб не пропустити!