➡️ Перші замки з’явилися в Англії, а будували їх з дерева, а не з каменю.
➡️ Середньовічні замки в першу чергу виконували оборонну функцію. Вони обов’язково мали дірки, через які можна було лити окріп на ворогів; бійниці, з допомогою яких можна було відстрілюватися від незваних гостей і багато інших пристосуваннь. Жителі, які населяють замок, в разі сутички спускалися б вниз, а значить знаходилися в більш виграшній позиції в порівнянні зі своїми суперниками.
➡️ Найстарішим в світі замком вважається Віндзорський замок. Йому вже близько 900 років. Спочатку він був дерев’яним замком, побудованим для Вільгельма I. Пізніше його конструкція була змінена – замок став кам’яним, а також у нього з’явилися зовнішні стіни і вежа. Примітно, що замок функціонує досі – він служить резиденцією для королеви Єлизавети II.
➡️ Першим і напевно головним мінусом замку є те, що в них не було звичних нам туалетів. Замість них були так звані конструкції-діри, а всі продукти людської життєдіяльність потім скочувалися в рів на спеціальних жолобах. Ці вбиральні найчастіше називали гардеробами, в них було дуже холодно і сиро, а також стояв нестерпний запах.

А дізнатися більше про замки середньовіччя Ви зможете в газеті “Історія України” №1, адже там ми напишемо про…
 Як стати правителем англійського престолу
 Про мандрівники в часі: замки, які залишилися лише в пам’яті
 Закарпатську давнину
 Бункер для феодала

І ще багато-багато цікавого❗️

Передплачувйте відразу на півроку зі знижкою ?
Важливо! Акційна передплата триває до 10 грудня!

➡️ Замовити можна тут: http://presa.ua/istorija-ukraini.html