Українські ліси — багатоярусні. Верхній ярус утворюють високі або могутні дерева. Вони прагнуть до сонячного світла, ростуть догори і широко розправляють свої гілки. Найчастіше це — ялина, сосна, береза, осика, вільха, дуб, липа, ясен, клен, модрина (підкресли ті дерева, які можна зустріти у твоїй місцевості).

Під шатром високих дерев ростуть чагарники: малина, ожина, ліщина, шипшина, барбарис, ялівець, на вологих ділянках — брусниця, смородина та чорниця (підкресли ті кущі, які можна зустріти у твоїй місцевості). Але є серед них і отруйні як, наприклад, вовчі ягоди або вороняче око.

У лісах зустрічають безліч трав’янистих рослин, їх незрівнянно більше, ніж дерев і чагарничків разом узятих. Кожен з нас хоч раз милувався пролісками, підсніжниками, конвалією, рястом та сон-травою, фіалкою, досліджував звіробій, іван-чай, бачив папороті, хвощі, мохи, копитняк, плауни та інші лісові рослини (підкресли ті, які можна зустріти у твоїй місцевості). Серед них також є небезпечні: борщівник, беладона, болиголов звичайний.

Нижній поверх лісу займають гриби, мохи, лишайники, яким не потрібно багато світла. В середині літа, коли ґрунт прогріється і зволожиться, в лісі з’являються: білий гриб, моховик, лисички, підберезник, підосичник, дубовик, опеньки, печериці, рижики, маслюки тощо (підкресли ті гриби, які зустрічав/ла у своїй місцевості). Під час збору грибів не можна руйнувати грибницю. Обережно зріж гриб біля основи ніжки або викрути її. Пам’ятай, що у лісі також ростуть і отруйні гриби: мухомор, бліда поганка, сатанинський гриб, жовчний гриб, жовта поганка, несправжні опеньки тощо.