Наталія Цісар, учитель математики, Дальницька ЗОШ I—IIIст., Одеська обл.

Вступ

 

Посібник, який ви тримаєте у руках, розроблений на допомогу вчителям у підготовці до уроків, а також учням, які цікавляться історією розвитку математики. Він  містить визначення математичних термінів, що вивчаються у шкільному курсі математики, а також  історичний матеріал, який можна використати під час уроку, для показу зв’язку математики з життям. На прикладі життя вчених, показати важкий шлях відкриття, виховувати повагу учнів до науки «математика».

Посібник зручний у використанні. Всі терміни розташовані в алфавітному порядку, що прискорить знаходження необхідного поняття.

У посібнику ви побачите умовні позначення. Ось що вони означають:

– інформація про походження слова;

– інформація про застосування поняття у практиці;

– інформація з історії розвитку поняття;

– цікаві факти з життя вчених тощо.

Матеріал відповідає різним віковим можливостям учнів. Тому вчитель обирає на свій розсуд саме той матеріал, який він вважає буде зрозумілим і цікавим для дітей .

Крім цього у другому розділі посібника ви знайдете бібліографічний матеріал про видатних математиків, який можна використати вчителя для уроків, а учням для написання рефератів, створення презентацій.

Третій розділ містить приклади розробок уроків з використанням історичного матеріалу. Переглянувши їх, ви переконаєтеся в необхідності застосування історичного матеріалу під час уроків.

До посібника додається диск, що містить презентації до уроків, а також матеріал, який можна використати для створення власних презентацій.

Гадаю посібник стане у нагоді вчителям, які бажають творчо працювати й своєю творчістю захоплювати інших.
Завантажити файл