Вікторія Владика, учитель початкових класів Бошуківської ЗОШ I—IIIст., Тернопільська обл.

Уроках природознавства
в 4 класі

      Важливою передумовою навчання молодших школярів є зацікавленість. Взагалі, проблема зацікавленості – це проблема всієї педагогіки.

Відомо, основні шляхи підвищення ефективності навчання і виховання – взаємодія процесів розвитку мислення дитини та формування у неї знань та умінь. Основним методом , на мою думку, є практичний метод. Він дає змогу дітям глибше усвідомити навчальний матеріал.

Навчання молодшого школяра має бути цікавим, радісним, але водночас повинно забезпечувати глибоке засвоєння навчального матеріалу. Вважаю, що завдання вчителя початкових класів не лише навчати, а й пробудити  у дітей  емоційне задоволення, радість від отриманих знань і від самого процесу їхнього засвоєння. В реалізації цього завдання особливої уваги заслуговує ігрова діяльність.

Використання кросвордів на уроках природознавства сприяє позитивному ставленню до навчання , потребує від дитини активності, кмітливості, уваги, вчить витримки, виробляє вміння швидко орієнтуватися і знаходити правильне рішення.

Пропоную добірку кросвордів, які можна ефективно використати на уроках природознавства  у 4 класі на будь – якому етапі уроку.
Завантажити файл