Тетяна Куксанова, методист, керівник гуртка «Зразкового художнього колективу» «Природа  і  творчість” МЦНТТУМ, м.Чернівці

«Облітає листячко з дерев, вітер лоскоче щоки осінньою прохолодою, сумним ключем відлітають у вирій журавлі, а ми радіємо! Ще б пак, осінь — найяскравіша пора року: ліси та поля розшиті золотом, тихо шарудить багряне листя під ногами, а в повітрі кружляє срібляста павутинка бабиного літа — дух перехоплює від такої краси!».

Осінь – це дивовижна пора, яка радує яскравими фарбами і великою різноманітністю природних матеріалів. Це найкращий час, коли можна набрати велику кількість усілякого матеріалу, з якого надалі можна майструвати різні вироби.

Осінь і закінчення літа – найкращий час для збору необхідного матеріалу. Можна позбирати красиві різнокольорові листочки, шишки, жолуді, каштани та інший природний матеріал з яких потім ви зможете зробити дитячі поробки своїми руками. Поскладайте різних шишок, жолудів, горіхів, плодів і насіння, паличок і галузок, квітів і кори, словом все, з чого можна змайструвати маленький шедевр. Захоплююча подорож в чарівний світ природи – це долучити дітей до світу прекрасного, навчити захоплюватися красою квітів, осіннього листя, шишок. Навчити дбайливо ставитися до природи. Адже діти повинні фантазувати. Природний матеріал – найдоступніший, найбезпечніший і найцікавіший матеріал для творчості дітей.

Створення робіт з підручного матеріалу має вплив на розумовий розвиток, на розвиток мислення дитини. В даній праці присутня новизна, пошук чогось нового, прагнення досягти кращих результатів. Позитивний настрій під час виготовлення виробів – дуже важливіший для загального розвитку дитини. Робота не тільки заспокоює а й допомагає відволіктися від буденних хлопотів. Красивий виріб стане відмінним подарунком або вдалим доповненням до інтер’єру, адже вироби hand-made цінуються набагато дорожче, ніж однотипні речі з магазину.
Завантажити файл