Самоосвіта вчителя, або Навіщо педагогу вчитися?

Усі, хто був ознайомлений із концептуальними засадами нової української школи, знають, що одним із її компонентів є вчитель нового покоління, який користуватиметься свободою творчості та професійно розвиватиметься. Що означає для педагогів ця свобода, які існують види та форми самоосвіти вчителя, як знаходити час для професійного зростання? Відповіді на ці та інші питання шукайте в липневому номері «Школи».

Американська школа: свобода і порядок

Свобода творчості вчителів у американських школах, на відміну від українських, уже давно дивує освітні системи світу. Учитель у США має право самостійно обирати предмети, які він хоче викладати, на свій розсуд складає програму вивчення предмета та має право обирати форму підвищення рівня кваліфікації. Про свободу та організування навчального процесу в школах США читайте в статті.

 

Евристична педагогіка: як учителю навчитися творчо мислити

Хочете проводити цікаво та нестандартно уроки — навчіться креативно і творчо мислити. У цьому вам допоможе евристика — розділ психології, що вивчає творче мислення людини. У статті ви знайдете кілька найцікавіших евристичних методів, що допоможуть вам знайти нові підходи до вирішення завдань і проблем.

журнал «Школа»