Віват, переможцям!

Матеріали Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2017»

У квітні на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти і Хмельницького спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки відбувся ІІІ (завершальний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2017» в номінації «Інформатика». Протягом тижня 25 учасників, а це педагоги загальноосвітніх навчальних закладів з усіх областей, змагалися у фаховій майстерності.

Пропонуємо  огляд перебігу конкурсу, зразки завдань тощо.

Програмуємо по-новому

Web-середовище візуального програмування AppLab: як об’єднати вивчення JavaScript, БДі основ програмування мобільних пристроїв

Code.org організовує щорічну загальновідому «Годину коду», що охоплює до 10% студентів світу і забезпечує методичну та технічну підтримку поглибленого вивчення програми з інформатики для найбільших шкільних округів США. Недарма Code.org підтримується не лише гігантами ІТ-індустрії — Microsoft, Facebook, Google, а й особисто Стівом Балмером, Біллом і Меліндой Гейтс, ДрюХьюстоном із Dropbox та багатьма іншими відомими особами.

У рамках проекту створено сайт https://studio.code.org, на якому реалізовано, крім підтримки програми «Година коду», три web-інструменти візуального програмування для школярів і студентів різних вікових груп і рівня підготовки. Ці інструменти називаються Artist, GameLab і AppLab. Про останній із них у цій статті.

Фінішна пряма

Завдання фінальних етапів ІОІТ (2016—2017)

Упродовж року ми надавали інформаційну підтримку проведенню Всеукраїнської олімпіади інформаційних технологій. Настав час фіналу. У матеріалі ви знайдете завдання та рекомендації щодо розв’язування завдань останнього етапу  Інтернет-перегонів.

газета «Інформатика»