STEM-освіта: чи потрібна наука в школі

 Ви ніколи не замислювалися над тим, яким буде світ через якихось 10 чи 20 років? Спостерігаючи за тим, як швидко розвиваються технології, передбачити це досить складно. Але саме в цьому світі житимуть наші діти. Уже нині сучасна школа може готувати школярів до майбутнього, використовуючи одну з педагогічних методик. Ідеться про STEM-освіту. Що це таке та чим STEM відрізняється від звичайної спеціалізованої школи, які навички та перспективи здобуває дитина, навчаючись за методикою STEM, і чи так необхідно сучасним дітям вивчати науку. Про все це — у липневому номері «Сучасної школи України».

 Чи готові українські школярі до PISA-2018?

У наступному році 15-річні учні братимуть участь у міжнародному дослідженні PІSA-2018. Щоб успішно пройти тестування, старшокласники мають володіти певними навичками й уміннями. Чи володіють діти необхідними компетентностями і з якими завданнями PISA в українських учнів можуть бути труднощі, з’ясували в навчально-методичному відділі моніторингу якості освіти та ЗНО Сумського ОІППО.

Як розвинути конфліктну компетентність?

Нині ЗМІ мало не щодня повідомляють про випадки фізичного насильства в українських навчальних закладах. На жаль, агресія серед дітей стає поширеним явищем. Тому дедалі актуальнішим стає набуття конфліктної компетентності дітей. У цьому педагогам допоможе авторська розробка інтегрованого уроку-захисту проектів із курсу «Людина і суспільство» і спецкурсу «Основи інформаційних технологій» для 11-го класу.

газета «Сучасна школа України»