Сьогодні, 26 травня 2017 року, на засіданні Колегії МОН говорили і про дошкільну освіту. Цьогоріч планують збільшити кількість місць у садочках на 10 тис., 2,5 тис. із яких уже є. Відкрито також 10 нових дитячих садочків. Павло Полянський зазначив, що в селах мало дітей, тому місць у садочках вистачає, а в містах натомість бракує, адже тут проблема із забудовниками. Доступність є однією з проблем дитячих садочків, уточнив Юрій Шукевич, іншими ж двома є відсутність фінансування та брак кадрів. А Василь Кремень, президент Національної академії педагогічних наук, додав, що дошкільна освіта — це не підготовка до школи, а повноцінний етап розвитку людини. Тому важливо розробити методику забезпечення перебування дітей у дитячому садочку з 0 до 2 років.

Водночас як Павло Хобзей зазначив, що нині у садочках 8 тис. дітей з особливими потребами і 354 дитини позбавлені батьківської опіки. Через випадки ранньої вагітності існує ймовірність того, що кількість дітей із вадами може набагато збільшитися. Тенденція невтішна ще й через те, що нині в Україні стало народжуватися менше дітей.

Також заступник міністра П. Хобзей зазначив, що Прем’єр-міністр Володимир Гройсман поставив МОН завдання, щоб через три роки взагалі зникли черги до дитячих садочків.

Ще один член колегії Сергій Горбачов сказав, що потрібно через Кабмін виходити на забудовників, оскільки, отримуючи ділянку під забудову, вони мають також будувати садочки і школи. Також обговорювали питання щодо конкурсу на місце в дитячих садочках та школах. Дійшли висновку, що їх не має бути взагалі, оскільки це не законно.

І наостанок хорошу новину повідомила Олена Фіданян, а саме  — що через кілька місяців планується підвищення зарплат вихователям. Чекаємо.