«ШКІЛЬНИЙ СВІТ» №9

Благородний птах, що приносить щастя. Година спілкування для учнів 5 — 7 класів

Ви бажаєте поглибити знання з екології птахів і їх про роль в природі і житті людини?

Пропонований захід цікавий тим, що предмет нашого обговорення — один із найблагородніших птахів — птах, що приносить щастя — лелека.

Ви дізнаєтесь чому саме вони допомогли покласти край споконвічним суперечкам, куди прямують восени сотні тисяч пернатих; де існує єдина в світі лікарня, пацієнти якої — лелеки та багато цікавих легенд і історій про цю благородну істоту.

 

Креативна педагогіка. Чому люди соромляться?

Вправи, які допоможуть подолати сором’язливість

Чи було з вами коли-небудь таке: зайшли ви в кімнату, яка сповнена незнайомих людей, і відчули себе ніяково?

За оцінками психологів, кожні три-чотири людини з десяти не знають, як подолати сором’язливість. Деякі з них маскують свою сором’язливість бравадою, дехто намагається повністю уникати ситуацій, які могли б викликати у них збентеження. Давайте спробуємо разом дізнатися, що відбувається, коли людина соромиться і постараємося розібратися як змінити ставлення до людей і до самих себе.

 

Вкладка «Музика»

Мистецтво у творчих завданнях. Інтеграція на уроках музики

Сучасний урок музики не можливий без використання методів та прийомів, спрямованих на різноманітну багатоваріантну художню діяльність школярів (музичну, образотворчу, літературну, хореографічну, театральну).

Їх використання викликає взаємодію різних почуттів, тобто забезпечує можливості синестезії мистецтв, що слугує більш ефективному розвитку художнього мислення учнів та формує творчу особистість.

 

«ШКІЛЬНИЙ СВІТ» №10

Спецвипуск «Панорама творчих уроків — 2017»

У номері газети «Шкільний світ» та вкладці «Образотворче мистецтво» ви познайомитеся з матеріалами переможців та учасників Всеукраїнського конкурсу-огляду «Панорама творчих уроків».

 

Мультикультурне виховання: нестандартні форми роботи

Мультикультурне виховання — це відповідь на виклики сьогодення, це реакція на суспільні зміни, пов’язані з міграцією, інакшістю, багатоглядністю, тобто умови, в яких реально перебувають діти і їм в таких умовах жити.

Пропонуємо різноманітні нестандартні форми роботи «Плащ експерта», «Момент із життя героя», «Наративна пантоміма», «Жива картина» та інші, які стануть ефективними інструментами в роботі кожного педагога.

 

Вкладка «Образотворче мистецтво»

Весняні мотиви у музичному та декоративно – ужитковому мистецтві України. Інтегрований урок із музичного та образотворчого мистецтва для учнів 4 класу

На уроці учні зможуть поглибити знання про особливості весняних календарно-обрядових пісень; ознайомитися з творами композиторів минулого та сучасності в творчості яких використано веснянки; дізнатися про твори відомих митців у цьому жанрі та власноруч освоїти мистецтво оригамі.

газета «Шкільний світ»