МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-18 від 15 січня 2016 року
Керівникам вищих навчальних закладів

Щодо організації освітнього процесу
у вищих навчальних закладах у разі
зростання захворюваності на грип та ГРВІ

На запити вищих навчальних закладів щодо організації освітнього процесу у зв’язку із зростанням захворюваності на грип та ГРВІ в окремих регіонах України Міністерство освіти і науки інформує.

Відповідно до Закону України “Про вищу освіту”, діяльність вищого навчального закладу провадиться на принципах автономії та самоврядування. Вищі навчальні заклади мають право самостійно визначати форми організації освітнього процесу, а керівник відповідає за провадження, зокрема й освітньої діяльності.

Зважаючи на викладене, керівник вищого навчального закладу самостійно приймає рішення щодо тимчасового припинення, обмеження чи відновлення аудиторного навчання, відповідно до встановленого графіку освітнього процесу у вищому навчальному закладі під час збільшення захворюваності на грип і ГРВІ в регіоні з урахуванням показників захворюваності у вищому навчальному закладі.

У разі прийняття рішення щодо тимчасового припинення чи обмеження освітнього процесу, його може бути організовано в інших формах, зокрема з використанням технологій дистанційного навчання.

Наголошуємо, що керівники вищих навчальних закладів несуть персональну відповідальність як за забезпечення якості освіти, так і за створення безпечних умов для навчання здобувачів вищої освіти. Особлива увага повинна бути приділена неповнолітнім здобувачам освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста з метою виконання вимог до проведення навчально-виховного процесу.

Рекомендуємо провести необхідну роз’яснювальну роботу щодо профілактики захворюваності на грип та ГРВІ серед працівників і здобувачів вищої освіти із залученням медичних працівників.

Перший заступник Міністра                                                                                                                       І. Р. Совсун

За матеріалами з сайту: pedpresa.ua