Взяти участь у заході виявили бажання понад 70 учителів загальноосвітніх, спеціалізованих шкіл і викладачів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації м. Запоріжжя, які викладають дисципліну «Основи правознавства» та забезпечують підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю «Правознавство». Окрім того, цього року формат проведення міського комплексного практикуму з правознавства був змінений, у ньому взяли участь також учні шкіл, які є активними учасниками олімпіад і науково-дослідницької діяльності Малої академії наук. Понад 60 обдарованих учнів 9-11 класів шкіл нашого міста скористались цією можливістю.

Під час відкриття семінару-практикуму його учасників привітали проректор із наукової роботи Запорізького національного університету, професор Геннадій Васильчук, декан юридичного факультету ЗНУ, професор Тетяна Коломоєць і завідувач відділу виховної та позашкільної роботи Інформаційно-аналітичного методичного центру Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради Ірина Олійник. Вони побажали гостям університету плідної роботи та зазначили, що проведення подібних заходів є важливим не лише для підвищення рівня кваліфікації шкільних учителів, але й для досягнення високих результатів у підготовці молоді нашого міста, яка бажає пов’язати свою майбутню кар’єру з юридичною спеціальністю, до участі в різноманітних конкурсах та олімпіадах зі спеціальності «Правознавство».

Окрім того, декан юридичного факультету Тетяна Коломоєць повідомила, що цього навчального року представники юридичного факультету вирішили організувати для обдарованих учнів нашого міста Університет майбутніх правників, де вони зможуть отримати корисні знання з правознавства. Заняття в ньому відбуватимуться в останню суботу кожного місяця. У рамках роботи Університету викладачі кафедр спільно із представниками Студентської ради факультету проводитимуть лекції та майстер-класи для учнів шкіл з усіх дисциплін, які викладаються кожною з п’яти кафедр юридичного факультету. Школярі отримають квитки членів Університету майбутніх правників, а також читацькі квитки для відвідування Наукової бібліотеки ЗНУ.

Для учасників семінару-практикуму також підготували низку майстер-класів від викладачів юридичного факультету щодо змін і доповнень до чинного законодавства нашої держави та майстер-класи від організаторів обласного туру Всеукраїнської учнівської олімпіади з «Основ правознавства» й обласного туру Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових учнівських робіт МАН України: заступника директора Запорізької гімназії № 11 Запорізької міської ради Ірини Романютенко, методиста Комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної освіти» Запорізької обласної ради Галини Ушакової та методиста МАН Комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» Запорізької обласної ради Олени Шелегеди.

Окрім знайомства зі змінами в законах і нормативно-правових актах України, учні місцевих шкіл під час заходу дізнались і про основні аспекти підготовки до різноманітних конкурсів та олімпіад із дисципліни «Основи правознавства».

Варто зазначити, що під час проведення семінару його учасники мали змогу ознайомитись із новими фаховими та періодичними виданнями відповідно до тематики заходу, а також із науково-методичними працями викладачів юридичного факультету. На виставці, організованій фахівцями Наукової бібліотеки ЗНУ, були представлені видання з методики викладання правознавців, педагогічних технологій та активних форм навчання, підготовки до олімпіад і конкурсів із правничих дисциплін тощо.

Після завершення науково-методичного семінару-практикуму всі його учасники отримали сертифікати.