У старому корпусі ЗОШ №7 навчаються учні молодших класів. Покрівля цієї будівлі міцністю ніколи не вирізнялася, останніми роками регулярно текла, створюючи незручності вчителям та школярам і порушуючи навчальний процес. Василь Бобир, заступник директора з господарської частини ЗОШ №7, озвучує основні причини цього: дах будівлі майже повністю згнив. У покрівлі дірки такого розміру, що можна зайти на горище, не вмикаючи світла – і все буде видно.

На додачу колись тут були голуби. Зараз птахів під дахом школи вже немає, але залишився їх послід, який досі ніхто не прибрав. Під час негоди він починає крапати разом із водою, стіни класів затікають.

Ніна Поліщук, директор дубенської школи №7, розповідає, що цьому корпусу вже 53 роки. Стеля постійно протікає в чотирьох класних кімнатах та в коридорі останнього поверху, особливо під час затяжної дощової осені, а також взимку, коли на даху збирається сніг.
Як школа бореться з дірявим дахом?
Поліщук на посаді директора навчального закладу вже чотири роки. У перший же рік вона почала бити тривогу: майже відразу оформили проект ремонту даху і почали шукати кошти. Нарешті знайшлися обласна субвенція та гроші, виділені міською радою.

Мер Дубна Василь Антонюк хвалиться, що вдалося вибити з обласного бюджету 500 тисяч гривень і ще 200 тисяч виділили з міського. Але якщо місцеві кошти надійшли відразу, то процедура надання грошей з області не така проста.

Тим не менш, у вересні цього року ремонт даху школи розпочався. Не встигли зняти частину покрівлі, як в останні вихідні минулого місяця Дубно накрила сильна негода. Ділянка, де шифер зняли, була накрита тентом, але вітер пошматував його. Працівники намагалися латати тент, але це не дало результату – злива затопила класи і коридор на третьому поверсі.
Фірма-підрядник не тільки заробить, але й втратить
У школі кажуть, що пошкодження не такі вже й суттєві – тим більше, що фірма-підрядник пообіцяла власним коштом усе відшкодувати. Напевно, якби вона цього не пообіцяла, говорили б, що збитки заподіяні дуже серйозні.

Зараз третій поверх старого корпусу школи зачинений, висять оголошення про те, що доступ до навчального закладу через цю будівлю обмежений. Поліщук каже, що працівники фірми зараз накрили дах великорозмірними тентами, але не факт, що вітер не пошматує й їх під час наступної негоди, якщо така буде найближчими днями.

Тож в інтересах фірми-підрядника якомога швидше завершити ремонт даху, щоб не довелося компенсувати ще більше збитків навчальному закладу і кардинально відновлювати класи та коридор.