Саме цей день став для нашої держави святом людяності, доброти і мудрості, і ми з особливою теплотою вшановуємо своїх учителів і викладачів, їхню неоціненну роботу розуму і серця.

Знання, здобуті в школі, професія, що нею оволодівають у Гриневич Лилияпрофесійному та вищому навчальному закладі, є вершиною, яку досягає людина в молоді роки. Виховати у молоді моральні цінності, вказати правильний шлях у майбутнє – ось завдання, що були і залишаються найважливішими для Учителя. Сьогодні, як ніколи, важливо навчити дітей самостійно мислити, приймати рішення та нести відповідальність за свій вибір, бути дорослими людьми та зрілими громадянами і патріотами. Тому сучасний учитель повинен бути не тільки фахівцем високого рівня, а й усвідомлювати сутність динамічних змін, які відбуваються в суспільстві.

Шановні колеги! Ми працюємо в надзвичайно складний час, який вимагає від кожного особистої відповідальності за кожен свій крок, слово і вибір. Сьогодні, коли Україна змушена боронити власну незалежність від агресора, усі сфери життя країни потерпають від обмеженого фінансування. Проте ми розуміємо, що складовою національної безпеки є освіта. І саме від освітян залежить, якою вона буде.

Зараз ми працюємо над оновленням освітнього законодавства. Дуже важливо, щоб воно передбачало нові можливості для підвищення кваліфікації освітян та відповідне рівню кваліфікації зростання заробітної плати. Реформа має шанс на успіх, якщо вона буде підтримана усіма освітянами та суспільством. Тому розбудувати національну систему освіти ми маємо лише спільними зусиллями.

Дорогі наші вихователі, вчителі, викладачі, працівники та ветерани системи освіти! Уклінно дякую вам за вашу жертовну працю і зичу плідних успіхів на нашій освітянській ниві. Нехай ваші учні прославлять вас своїми справами на благо України. Бажаю вам міцного здоров‘я, творчої наснаги, миру і злагоди у ваших родинах.

З глибокою пошаною,
Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія ГРИНЕВИЧ