«Те, що відбувається в моєму рідному педагогічному університеті, – це просто жах. Немає жодних зрушень щодо подолання корупції. А це для мене особисто і для багатьох випускників навчального закладу дуже прикро. Я не допущу, щоб університет був розсадником корупції», – заявив Микола Клочко.

Голова облдержадміністрації доручив директору департаменту освіти і науки  Олені Поповій детально розібратися у ситуації, з кожним виявленим фактом хабарництва: «Залучайте фінансову інспекцію, перевіряйте діяльність закладу від «А» до «Я». Ми не один і не два рази збирали керівництво університету, постійно попереджали про рівень відповідальності. Але жодних зрушень немає».

Голова облдержадміністрації також прокоментував ажіотаж навколо призначення керівника Сумського державного педагогічного університету.

«Я забороняю будь-кому впливати на призначення очільника університету. Та людина, яка зараз виконуватиме обов’язки ректора, швидше за все, не обійме посади ректора. Можливо, це буде працівник навіть не цього вишу. Однозначно, має відбутися конкурс, колектив викладачів, студенти мають висловити свою думку», – наголосив Микола Клочко.

Обурюють Миколу Клочка і повідомлення про корупційні дії в Сумському національному аграрному університеті.

«Ми повинні раз і назавжди навести лад у навчальних закладах регіону. Тому що це престиж влади. Боротьба з корупцією – на першому плані», – додав Микола Клочко.