Згідно з документом, конкурс “Класний керівник року” буде проведено серед класних керівників 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів і форм власності.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 962 від 21 вересня 2015 року

Про проведення Всеукраїнського конкурсу
“Класний керівник року” в 2015 році

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20.12.2011 № 1459 “Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс “Класний керівник року”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 січня 2012 р. за № 27/20340, з метою сприяння зростанню престижності звання класного керівника, його ролі і статусу як компетентного педагога ХХІ століття у виконанні завдань, покладених Законом України “Про загальну середню освіту” на загальноосвітні навчальні заклади НАКАЗУЮ:

1. Провести у 2015 році Всеукраїнський конкурс “Класний керівник року” (далі – Конкурс) серед класних керівників 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів і форм власності.

2. Провести Конкурс у три тури:

1-й тур – районний (міський) (вересень-жовтень),
2-й тур – республіканський (Автономна Республіка Крим), обласний, міський (міст Києва та Севастополя) (листопад),
3-й тур – всеукраїнський (грудень).

3. Затвердити склад оргкомітету 3-го всеукраїнського туру Конкурсу (додаток 1).

4. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій: здійснити організаційні заходи щодо проведення 1-го та 2-го турів Конкурсу;

4.1. подати до Інституту модернізації змісту освіти з поміткою “На Всеукраїнський конкурс “Класний керівник року” (03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 36, каб. 219):

до 1 жовтня 2015 року – пропозиції щодо персонального складу членів журі 3-го всеукраїнського туру Конкурсу (додаток 2);
до 1 грудня 2015 року – документи переможців 2-го туру – учасників 3-го туру Конкурсу;
забезпечити участь переможців у 3-му турі Конкурсу.

5. Інститутам післядипломної педагогічної освіти забезпечити організаційно-методичний супровід 1-го та 2-го турів Конкурсу.

6. Відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини департаменту професійно-технічної освіти (Середницька А. Д.) спільно з Інститутом модернізації змісту освіти (Вяткіна Н. Б.) забезпечити загальне керівництво Конкурсом та проведення 3-го туру.

7. Інституту модернізації змісту освіти (Вяткіна Н. Б.): забезпечити організацію проведення 3-го всеукраїнського туру Конкурсу; до 1 листопада 2015 року сформувати склад журі 3-го туру Конкурсу.

8. Фінансування підготовки та проведення Конкурсу здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів і за рахунок коштів, не заборонених законодавством України.

9. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр                                                                                           С. М. Квіт