П’ятеро слідчих із Києва намагаються знайти в помешканні гроші та підроблені документи.

Богдана Томенчука зачинили в одній із кімнат і не дозволяють спілкуватися з пресою. Отримати деяку інформацію від директора РЦОЯО вдалося через вікно.

Наразі обшук триває, а Томенчуку заборонили підходити до вікна.Колектив Івано-Франківського РЦОЯО вже звернувся із заявою щодо слідчих дій у будинку директора центру Томенчука Богдана Михайловича

Шановні друзі, колеги, просто небайдужі люди!
Сьогодні зранку так звані «правоохоронні органи» розпочали обшук у будинку директора Івано-Франківського РЦОЯО Томенчука Б.М.
Розцінюємо ці дії «доблесних» право(?)охоронців як продовження безпринципного тиску на систему ЗНО. Про замовний характер цієї справи свідчить те, що до приміщення не допускають адвоката.
Томенчук Богдан Михайлович – багаторічний і єдиний директор центру, один з творців системи ЗНО, неодноразово був нагороджений державними нагородами та відзнаками місцевої влади.
Вважаємо, що ці дії в помешканні нашого директора є продовженням атаки право(?)-криво(!)охоронних органів на зовнішнє незалежне оцінювання, що розпочалася 21 липня цього року.
Відсутність будь-якої достовірної інформації щодо слідства, постійна брехня прес-служби Генеральної Прокуратури України, сьогоднішні дії свідчать про одне – замовний характер справи щодо знищення системи ЗНО при мовчазному потуранні органів державної влади.
Висловлюємо повну підтримку директору Центру Томенчуку Богдану Михайловичу!
«Діамантові» правоохоронці не пройдуть! ЗНО переможе!

Нагадаємо, ЗНО-2016 залишається під загрозою зриву через вилучення серверів в Івано-Франківському РЦОЯО, на якому зберігалася й оброблялася інформація про результати зовнішнього оцінювання абітурієнтів усієї країни, а також зберігалися бази даних УЦОЯО, зокрема й Банк тестових завдань Українського центру.

Під час проведення слідчих дій у Івано-Франківському центрі оцінювання якості освіти вилучили сервер з програмним забезпеченням, сервер з СУБД MsSQL (середовище бази даних), системи зберігання даних, на яких розміщувалися ВСІ бази даних УЦОЯО (Р2000) та зберігалися резервні копії (DNS345). Факт вилучення серверів підтверджено протоколом обшуку, до якого додано перелік вилученого обладнання. Зважаючи на зазначене вище, починаючи з 21 липня 2015 року, працівники Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти не мають доступу до баз даних і програмного забезпечення УЦОЯО.