У церемонії підписання також взяли участь керівник благодійної програми «Освітні програми» Ірина Войтюк і заступник директора департаменту професійно-технічної освіти МОН Вікторія Карбишева.

Під час заходу заступник міністра освіти і науки Павло Полянський зазначив, що міністерством уже розроблено законопроект «Про професійну освіту», він удосконалює механізми управління професійно-технічною освітою за європейськими стандартами, й наголосив на важливості співпраці в напрямі реалізації національних та регіональних програм української системи професійної освіти з експертами з країн-членів ЄС.

Відповідно до підписаного Меморандуму ВБФ «Українська правнича фундація» здійснюватиме дослідження рамок Європасу (Europass), встановлених державами-членами ЄС для створення умов мобільності робочої сили у межах ЄС та можливість його запровадження в Україні.

Міністерство освіти і науки та Всеукраїнський благодійний фонд «Українська правнича фундація» сприятимуть експертам з країн-членів ЄС у проведенні спільних програм і проектів на національному та регіональному рівнях, а також надаватимуть консультаційну підтримку з питань належної організації запланованих заходів для учнів, педагогічних працівників, керівників у сфері професійної освіти.

Довідково

«Українська Правнича Фундація» була заснована у травні 1992 року як Всеукраїнський благодійний фонд. Головна мета Фонду полягає у сприянні утвердженню, збереженню та розвитку загальнолюдських і національних цінностей, розбудові України як держави, керованої верховенством права, вдосконалення правничої системи, утвердження гідності професії правника та відродження наукових і освітянських традицій української школи права. Правнича Фундація є неприбутковою неурядовою організацією.