Максим Стріха наголосив на вагомому теоретичному й експериментальному внеску ЛНУ ім. Івана Франка у розвиток української науки та становленні традицій фізичної, математичної і мінералогічної шкіл Львівського університету. Заступник міністра зазначив, що конференція НАНО-2015 є важливою, як у теоретичному, так і в прикладному аспектах, оскільки дає безпосередню можливість для обміну новими ідеями, знаннями та досвідом між українськими науковцями та їх зарубіжними колегами.

Також на відкритті конференції з привітаннями виступили директор Інституту фізики НАН України академік Леонід Яценко та проректор з наукової роботи ЛНУ ім. Івана Франка професор Роман Гладишевський.

Після урочистого відкриття з науковими доповідями виступили професор Томас Кларк (Республіка Австрія), професор Георгій Квесітадзе (Грузія) та професор Андреас Отто (Федеративна Республіка Німеччина).

Організаторами Міжнародної конференції НАНО-2015 виступили ЛНУ ім. Івана Франка, Інститут фізики Національної академії наук України, Тартуський університет (Естонська Республіка), Туринський університет  (Італійська Республіка), Університет П’єра і Марії Кюрі (Французька Республіка), а також Компанія «European Profiles A. E.» (Грецька Республіка).