Під час засідання розглядалося питання розширення державного замовлення для вищих навчальних закладів на 3 000 місць для освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Голова комісії, міністр освіти і науки України Сергій Квіт, повідомив, що недавно відбулося засідання парламентського Комітету з питань науки і освіти, на якому були присутні представники Міністерства фінансів України і Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

За словами міністра, Комітет офіційно звернувся до МОН з пропозицією не зменшувати державне замовлення та звернути увагу на університети, що переїхали з неконтрольованих українською владою територій, а також найкращі університети в регіонах.

Як повідомив Сергій Квіт, фахівцями департаменту вищої освіти міністерства спільно з представниками профільного Комітету ВР України були проведені розрахунки, що визначили можливу кількість збільшення місць державного замовлення.

Під час засідання Конкурсною комісією ухвалено рішення щодо збільшення обсягів державного замовлення, відповідний наказ розміщено на офіційному сайті МОН.