Основною метою фестивалю є формування українського інженерно-технічного потенціалу талантів, виховання спеціалістів із сучасним інженерним мисленням, здатних вирішувати надскладні завдання у високотехнологічних галузях економіки.

Окрім змагань роботів, фестиваль охоплює дитячий архітектурний конкурс серед школярів і виставку творчих робіт серед дошкільнят, головною метою якого є виявлення та підтримка обдарованих дітей та молоді, надання їм можливості проявити творчі здібності, ерудицію та винахідливість, а також розширення знань дітей про проблеми міст та шляхи їх вирішення, сприяння вихованню пізнавального інтересу до теми 2015 року – «Моє місто».

Вже другий рік поспіль участь в архітектурному конкурсі беруть вихованці дошкільних навчальних закладів міста Києва, які є учасниками проекту «Сприяння освіті» в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation. Кількість таких учасників цього року зросла майже вдвічі та налічує 18 ДНЗ.

Дошкільники міста Києва здобули перемогу в таких номінаціях:

«Найкреативніший проект»  – ДНЗ № 298;

«Найфеєричніша презентація проекту» – ДНЗ № 679;

«Найгармонійніший проект» – ДНЗ № 45;

«Найфантастичніший проект» – ДНЗ № 819;

«Найкращий екопроект» – ДНЗ № 532;

«Найяскравіша дизайнерська концепція» – ДНЗ № 374;

«Найзмістовніший проект» – ДНЗ № 654;

«Найзахоплюючіший проект» – НВК «Монтессорі»;

«Найкраща архітектурна фантазія» – ДНЗ № 655;

«Найдинамічніший проект» – ДНЗ № 568;

«Найтеатралізованіший проект» – ДНЗ № 256;

«Найоригінальніший проект» – ДНЗ № 800;

«Найрізнобарвніший проект» – ДНЗ № 620;

«Найтехнологічніший проект» – ДНЗ № 196;

«Найінноваційніший проект» – ДНЗ № 32;

«Найдивовижніший проект» – ДНЗ № 300;

«Найнесподіваніше архітектурне рішення» – ДНЗ № 804;

«Найказковіший проект» – ДНЗ № 193.

Більше тисячі дітей представили свої роботи у Всеукраїнському дитячому архітектурному конкурсі «Моє місто майбутнього». Майже в кожній із 32 шкільних команд поряд із учнями, батьками, вчителями працювали над проектами майбутніх міст і студенти-архітектори Київського національного університету будівництва і архітектури. Чудово, що майбутнє ми будуємо разом і професійно.

Серед школярів переможцем стала команда, яка вперше брала участь у конкурсі, команда загальноосвітнього навчального закладу гімназії-інтернату «Дитяча інженерна академія» (м. Київ). Найгармонійнішою складною спорудою, на думку багатьох глядачів, став проект моста майбутнього «Оберіг» гімназії № 315 м. Київ. (ІІ місце). А завзятим проектувальникам Кам’янець-Подільської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 вдалося поєднати у своїй роботі старовинну архітектуру рідного міста з фантастичними ідеями майбутнього (ІІІ місце).