Відповідне  розпорядження КМДА підписав київський міський голова Віталій Кличко, погодившись із пропозиціями Департаменту освіти і науки, молоді та спорту. Учні цих шкіл вже 1 вересня отримають такі картки.

За словами заступника голови КМДА Ганни Старостенко, використання «картки учня» спростить розрахунки школярів у їдальнях і буфетах навчальних закладів, а також дасть змогу батькам полегшити контроль за витратами своїх дітей, адже вони зможуть встановлювати ліміт на кількість покупок, а також поповнювати рахунок на картці. Картка слугуватиме і основним пропускним документом до навчального закладу, а батьки зможуть дізнатися час,  коли діти приходять до школи і йдуть додому.

Ще один важливий електронний сегмент картки – «навчальний». У ньому міститимуться дані з класного журналу. В майбутньому така картка завдяки «медичному» сегменту дасть змогу зберігати в електронному вигляді всі дані про дитину, які зазвичай вносять медичну карту в поліклініці.

«Зокрема, згідно з розпорядженням, Печерська райдержадміністрація має забезпечити можливість здійснення розрахунків у безготівковій формі в їдальнях і буфетах цих освітніх закладів. А також надати меру Києва до кінця року звіт про результати реалізації цього проекту разом із висновками та пропозиціями щодо доцільності впровадження «Картки учня» в усіх інших загальноосвітніх навчальних закладах столиці», – пояснила вона.

Документом також доручено комунальному підприємству «Головний інформаційно-обчислювальний центр» спільно з переможцем конкурсного відбору, що визначений у встановленому порядку, забезпечити підключення та належне функціонування в ліцеях програмного комплексу для обміну даними з Центром міського процесингу.

Належне функціонування транспортного додатка «Картки учня» мають забезпечити Департамент транспортної інфраструктури спільно з комунальними підприємствами «Київський метрополітен» і «Київпастранс.