Реформування галузі – ось пріоритет міністерства, адже від якості освіти залежить міць держави – її наукові, промислові й аграрні досягнення.

Розповідаючи про зміни, що містять законопроекти, Сергій Квіт, зокрема наголосив, що буде проведено оптимізацію шкіл, насамперед сільських, проте початкові класи обов’язково залишаться. Крім того, у Міносвіти планують відновити програму “Шкільний автобус”. А діти, які підуть у перший клас в 2016-му, навчатимуться у школі 12 років.

Серед іншого міністр освіти і науки зауважив, що формула “гроші ходять за дитиною”  не є оптимальною, оскільки маємо негативний досвід Грузії, тож на цим ще треба думати.

Зміни очікують і на систему ПТО. Так, буде організовано багатопрофільні регіональні центри професійної освіти. І заклади, що навчають робітничих професій, мають хороші перспективи, якщо вчасно переорієнтуються до вимог ринку праці. Тобто саме про скорочення не йдеться, а такі основні рішення мають прийматись на обласному рівні у співпраці з Міністерством освіти і науки.