На нараді, під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка, порушили питання мистецької освіти та специфіки стандартів навчання у профільних навчальних закладах; проблеми фінансування профільних навчальних закладів та створення сучасних  умов для навчання, надання державної підтримки для студентських кіно- та театральних проектів, створення можливостей для працевлаштування випускників за спеціальністю та проходження практики у провідних державних кіноінституціях.

Оскільки Кабінет Міністрів нині приділяє особливу увагу розвитку українського кіновиробництва, тож і умови, в яких здобувають профільну освіту майбутні українські кінематографісти, – у фокусі урядової уваги, наголосив В’ячеслав Кириленко.

Тому для поліпшення практичного навчання та стажування студентів усі культурні заклади міністерства надаватимуть свої приміщення та території для зйомок студентських кіноробіт безпатно, зауважив  віце-прем’єр-міністр.

 

У нараді взяли участь ректор університету ім. І. Карпенка-Карого Олексій Безгін, голова Держагенства з питань кіно  Пилип Іллєнко, генеральний директор Національної кіностудії імені О. Довженка Олесь Янчук, гендиректор–художній керівник  Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки  Михайло Резнікович, актори Богдан Бенюк, Раїса Недашківська, Ольга Сумська, кінорежисер Олександр Санін та інші діячі кіно і театрального мистецтва. На нараду також запрошені заступник голови КМДА Михайло Радуцький,  директор Департаменту  культури КМДА Діана Попова, представники Міністерства фінансів, Фонду державного майна.

Довідково:

Сьогодні в Україні підготовку фахівців за спеціальностями «Кіно-, телемистецство» і «Театральне мистецтво» та освітньо-кваліфікаційними рівнями «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст», здійснюють 36 вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації державної та приватної форм власності. Серед них у сфері управління Мінкультури ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації:

Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого;

Харківський національний університет мистецтв імені  І. П. Котляревського;

Київський національний університет культури і мистецтв, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв;

Національна музична академія України імені П. І. Чайковського;

Харківська державна академія культури;