Відкрила нараду Тетяна Єловська, в. о. директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, начальник відділу ліцензування, атестації та роботи з персоналом.

Із привітальним словом звернулася до учасників наради Ольга Лішик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації. Вона розповіла про перебіг ЗНО 2015 року в регіоні та про перші успіхи учнів Луганщини.

Про результати проведення ЗНО з української мови та літератури, організацію та проведення основної та додаткової сесій у Луганській області доповів Юрій Стецюк, проректор Луганського ОІППО з питань моніторингу якості освіти та ЗНО.

Проректор ЛОІППО зауважив, що на основну та додаткову сесії ЗНО-2015 у Луганській області зареєструвалися 4 137 осіб, із них: випускники цього року — 3 397 осіб, випускники минулих років — 740 осіб. Найбільше зареєструвалося осіб у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Старобільському районі, місті Рубіжному.

Для проведення ЗНО залучений 951 педпрацівник, створено 10 пунктів тестування. Усі пункти відповідають вимогам МОН України та Українського центру оцінювання якості освіти.

Юрій Стецюк наголосив, що для осіб, які проживали або проживають на територіях, де здійснюється АТО, і які через поважні причини не візьмуть участі в додатковій сесії з української мови і літератури 9 червня 2015 року, повторну додаткову сесію з цього предмета буде проведено 27 червня 2015 року.

На особливостях проведення основної та додаткової сесій ЗНО-2015 акцентував увагу Володимир Власов, директор Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Також до слова запрошувалися представники Департаменту охорони здоров’я, МВС, ДСНС, служби спецзв’язку, які розповіли учасникам про свою роль у підготовці та проведенні ЗНО.

Завершилася нарада інструктажем для педпрацівників, залучених до проведення основної та додаткової сесії ЗНО в червні – липні 2015 року, який провела Лариса Лащенко, заступник директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Учасники наради побажали одне одному успішного проведення ЗНО, а учням Луганщини — найкращих результатів.