Семінар проводився з метою демонстрації важливості «культури» харчування; формування принципів правильного харчування дошкільників; створення відповідного середовища; оволодіння формами та методами роботи, які допоможуть сформувати у дошкільників цілісне ставлення до власного здоров’я; освоєння організації харчування, як складової частини здорового способу життя.

Учасників семінару привітала Олена Івашкіна, начальник відділу освіти Старобільської РДА.

Актуальність питання та особливості формування у дітей дошкільного віку основ харчування розкрила Наталія Дорощук, завідувач ДНЗ № 4 «Теремок».

Про значення раціонального збалансованого харчування для повноцінного розвитку дошкільників доповіла Світлана Грицина, вихователь, член ради дошкільного закладу з організації харчування.

Вихователь-методист Наталія Іванова розкрила модель організації навчально-виховного процесу з формування культури здорового харчування.

Для досягнення найкращих результатів навчально-виховного процесу необхідна єдність вимог, пред’явлених до дитини, як з боку педагогів, так і з боку батьків. Про забезпечення тісної співпраці та єдиних вимог ДНЗ та сім’ї  з питань формування здорової харчової поведінки дітей дошкільного віку, налагодження взаємодії, просвітницьку роботу серед батьків доповіла психолог Наталія Гладілка. У присутніх була можливість ставити питання та вступати в дискусію з проблемних питань.

На практичній частині семінару учасникам було запропоновано переглянути комплексне розвиваюче заняття з дослідницькою діяльністю.

Підбили підсумки семінару Наталія Сагіна, головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Наталія Чумак, методист кафедри педагогіки та психології з дошкільної освіти Луганського ОІППО. Учасники семінару відзначили актуальність проведеного семінару та необхідність поширення педагогічного досвіду.

Були визначені дієві засоби формування «культури» харчування, правильної харчової поведінки дошкільників відповідно до вимог Базового компоненту дошкільної освіти через систему сполучення всіх напрямів роботи та наданий практичний інструментарій для створення середовища з формування здорової харчової поведінки у дошкільників.