Проект «Наставництво» презентував Член Палати лордів Великої Британії Роберт Едмінстон, за чиєї ініціативи впроваджується і фінансується цей проект. Також у відвідуванні взяли участь дружина лорда Едмінстона Трейсі, генеральний директор центру Стів Чейз та Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.

Центр працює в Україні з 2010 року і за цей час уже більше 1 100 дітей отримали в особі власного Наставника – друга і помічника. Також 10 дітей у віці більше 10 років були всиновлені. За статистикою, в Києві прийняти в родину дітей віком до 3-х років мають бажання 70 сімей, дітей від 3-х до 10 років – 15 сімей, а після 10-ти – лише одна.

Лорд Едмінстон наголосив: «Це надзвичайно корисна і необхідна форма спілкування з дітьми, особливо з підлітками, які опиняються в катастрофічному становищі при переході від сиротинця до самостійного життя, залишаються самотніми, без надії на набуття родини і впевнене майбутнє. Чужих дітей не буває, доля дітей, які виховуються не в колі сім’ї, залежить як від опіки держави, так і від зрілості суспільства. Ми вчимо, даємо базу і готові допомагати у формуванні такої зрілості, аби ці діти не сприймалися тягарем, а стали повноцінними членами суспільства».

На зустрічі із лордом Едмінстоном обговорювалися питання узаконення на національному рівні наставництва для дітей-сиріт; інформаційної кампанії щодо заклику до небайдужих дорослих стати Наставниками та сприяти поширенню всією територією України наставництва як ефективної форми допомоги дітям-сиротам та дітям, які не з власної волі залишились без батьківського піклування.

Пані Марина поспілкувалася з дітьми та їхніми Наставниками і з перших вуст дізналася про переваги цієї форми виховання. «Я дивлюся на ваші світлі обличчя і хочу відзначити, ви дуже між собою схожі – це ознака єднання душ. Такий душевний поклик не можна купити ні за які гроші і не можна ні на що обміняти. Я бачу, що діти в надійних руках, захищені, мають правильні життєві орієнтири і приклади, а відтак, більше шансів знайти свою дорогу в цьому житті. Я рада, що познайомилася із цим підходом до виховання і впевнилася, що це справді дієва форма допомоги і турботи», – зауважила дружина Президента, звертаючись до присутніх.