Співголовами групи стали перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул і перший заступник міністра освіти і науки Андрій Гевко. До складу робочої групи увійшли представники інших Міністерств та відомств, проректори низки вищих навчальних закладів, відомі науковці, теоретики та практики в галузі фізичної культури.

Завдання робочої групи – розробити документ на кшталт дорожньої карти реформування системи фізичного виховання у вищій освіті України.

Засідання було присвячене розгляду основних проблемних питань фізичного виховання в вищих навчальних закладах України, що виникли в ході державної реформи вищої освіти.

Зокрема, члени міжвідомчої робочої групи ділилися своєю позицією щодо модернізації фізичного виховання, обговорили шляхи удосконалення фізвиховання студентської молоді, які відповідали б завданням реформування вищої освіти в Україні.

В умовах складних викликів для нашої країни фізичне виховання студентської молоді, безсумнівно, треба зберегти, але мають бути враховані та вирішені окремі питання. Це насамперед термінове створення спортивних клубів у вищих навчальних закладах і відповідної нормативно-правової бази для забезпечення їх діяльності, встановлення в найкоротший термін жорстких акредитаційних вимог до навчально-спортивної бази вищих навчальних закладів, забезпечення залучення до занять фізичним вихованням та охоплення спортивною роботою не менш 50 % студентів”, – заявив під час засідання Ігор Гоцул.

На його думку, група має якнайшвидше знайти додаткову мотивацію для керівництва ВНЗ із метою недопущення підходу до рухової активності студентів лише за „доброї волі ректора”. Крім того, Ігор Гоцул звернув увагу на необхідність встановлення рейтингів за результатами спартакіади серед вищих навчальних закладів: “Фахівці фізичного виховання повинні стати партнерами молоді на шляху боротьби за здоров’я: “Модно і стильно бути здоровим”.