«Хто, якщо не ми? Нашій країні і місту Житомиру  сміття абсолютно не до лиця! Весняне сонце освітлює не тільки красу країни і рідного міста, а й все сміття в парку! Разом ми – сила! Давайте вийдемо на прибирання і покажемо, що нова країна починається з нас!», – агітували напередодні акції «Зробимо Україну чистою!» в ЖДУ ім. І. Франка керівники інститутських та факультетських студбратств університету. А в день акції з необхідним інвентарем спільно з Благодійно-мистецьким фондом на підтримку онкохворої молоді «АрТерапія», ГО «Сучасний Формат» та екосвідомими житомирянами долучились до прибирання найбільш забруднених територій міста.

«Чому я долучився до акції? Найперше, гріє душу причетність до участі в  одному з найкращих соціальних проектів України. Ще низка можливостей: об’єднати зусилля задля зміни ставлення жителів України, Житомира до навколишнього простору, зокрема у питанні поводження з відходами; мотивувати своїм прикладом інших;  знайти нових друзів; на практиці відпрацювати механізми впливу на підвищення екосвідомості людей та отримати досвід співпраці з іншими. Зрештою, це  ще й можливість цікаво і драйвово провести час!», – коментує участь у акції «Зробимо Україну чистою!»  першокурсник ЖДУ ім. І. Франка Володимир Єфіменко.

Наразі екосвідомі франківці переконані: прибравши сміття на природі один раз, людина стане більш відповідальною у питаннях поводження з відходами і спонукатиме до цього інших.

Нагадаємо, що акцію «Зробімо Україну чистою! – 2015» проводить молодіжний рух «Let’s Do It, Ukraine!». Це частина міжнародного проекту «Let’s Do It, World!», який об’єднав уже 112 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Також це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон і місць громадського відпочинку. Акція в Україні щороку об’єднує близько чверті мільйона українців та волонтерів, які в один день і в один час у рамках екофестивалю виходять разом на прибирання. Всеукраїнський екологічний фестиваль тривав із 10.00 до 15.00 25 квітня 2015 року по всій території України.