1. ГIПЕРАКТИВНА ДИТИНА АБО ПРОСТО – СДУГ

Межу між нор­мою і відхиленням на­ма­ца­ти зав­ж­ди не­прос­то, але у ви­пад­ку з гіперактивністю суперечності ви­ни­ка­ють ду­же час­то. Тож спробуймо розібратися, що таке гіперактивність і яка вона, гіперактивна дитина?

Гіперактивну дитину легко розпізнати, адже вона завжди приверне до себе увагу. Їй важко всидіти на місці, припинити рух, навіть коли вона сидить – все одно перебирає щось в руках або махає ногами, дуже легко відволікається, неуважна, балакуча і галаслива, дуже імпульсивна, ставить безліч запитань, але не може дочекатися відповіді, перебиває…

  1. Розвивальна програма «Граю, уявляю, малюю»

З розвитку уяви і художньо-творчих здібностей дітей старшого дошкільного віку

 

Особистісно орієнтований підхід у вихованні та навчанні передбачає розвиток здібностей і талантів кожної дитини. І чим скоріше починається цей розвиток, тим більше шансів повноцінно їх розкрити. Художня діяльність — провідний спосіб естетичного виховання та основний засіб художнього розвитку дітей. Не кожна дитина старшого дошкільного віку здатна виконати завдання творчо. Ось чому дитячу фантазію потрібно розвивати.

Незалежно від того, обдарована дитина в одній сфері чи в багатьох, завдання дорослих полягає в тому, щоб помітити природній дар і допомогти йому розвинутися.